Site Overlay

Evenementen in Aartswoud

Ons dorp kent een groeiend aantal steeds terugkerende evenementen. Zo viert ons dorpKoningsdag, is er een jaarlijkse wielerronde, dijkenloop, glasmixtoernooi, motordag, kermisen de kinderkermis. Ook hebben wij een uitgebreide Sinterklaasintocht en een gelegenheidom de schoen te zetten. Na Sinterklaas wordt de kerstfair georganiseerd,. Eenmaal per 3-5 jaarwordt de kerkenveiling en de bonteavond georganiseerd. In ons dorp is ook de stichting van
onze kerk actief en zijn er diverse wandel- en fietstochten.


Dijkenloop
Een wandel/hardloop evenement voor zowel de recreant als de sporter op oudejaarsdag.


Kerstfair/Kerstsfeer
Ons West-Friese Aartswoud is in kerstsfeer in het eerste weekend na sinterklaas. Diverse bewoners van het dorp openen hun deuren en geven de bezoeker een kijkje binnen huis of schuur, alwaar allerlei spulletjes te koop zijn binnen het thema kerst, kunst, muziek en curiosa en de kerstsfeer te proeven is. De website is www.kerstsfeeraartswoud.nl

Planten(ruil)beurs
De zaterdag voor Moederdag wordt er in Aartswoud een planten(ruil)beurs georganiseerd door liefhebbers die hun plantgoed aanbieden tegen vriendenprijzen. Ook is er gelegenheid om planten te ruilen. 

Pronkmixtoernooi
Voetbaltoernooi bij AGSV in mei als afsluiting van het seizoen. 

Culturele Werkgroep Aartswoud
Deze Culturele Werkgroep bestaat uit 8 enthousiaste personen, die jaarlijks een zomertentoonstelling organiseert in de kerk van Aartswoud.
Wegens het 100-jarig bestaan van de Hervormde kerk in 1984 is er een tentoonstelling gemaakt  over “kerk, dorp en dijk” met daarbij een fototentoonstelling van Cees Modder, getiteld “Oud Aartswoud”. Sindsdien is er elk jaar in de zomerperiode een tentoonstelling te zien over een bepaald onderwerp, waarbij Cees Modder een belangrijke rol heeft gespeeld met het aanleveren van oude foto’s.

Meer info bij: Sonja Mooij 0229-581365 of per email: mooij.sonja@gmail.com 

Kermis Aartswoud heeft 3 dagen per jaar zijn eigen kermis in Café de Stompetoren.

Wielerronde
Fietswedstrijd in ons dorp voor jong en oud in juni.

Kinderkermis
Naast de gewone kermis wordt elk jaar ook een thematische kinderkermis georganiseerd die een dag vol plezier voor alle kinderen met zich meebrengt. De Stichting Kinderkermis Aartswoud verzorgt ieder jaar een kinderkermis. Dit is een onvergetelijke dag voor alle  kinderen t/m 12 jaar. Op deze dag is iedereen, zowel jong als oud, van harte welkom. Café De Stompe Toren wordt die dag omgetoverd naar het thema. 

Rommelmarkt
Jaarlijks wordt er in september een rommelmarkt georganiseerd in Aartswoud. De opbrengst komt het ene jaar ten goede van de voetbalclub AGSV. De rommelmarkt wordt jaarlijks georganiseerd in september. Aanvang 10.00 uur. Rond 12.30 uur is het weer afgelopen. 

Motordag
De motorclub organiseert elk jaar een motor-tourdag, Contactpersoon Ger Marx 0229-581342.

Bonte Avond
De bonte avond vindt eens per 5 jaar plaats (in oktober/november). Initiatief komt oorspronkelijk vanuit de dorpsraad. Een gezellige avond voor en door het dorp.

Kerkenveiling
De veiling vindt eens in de 3 jaar plaats in oktober/november in het café en wordt georganiseerd door de Stichting Behoud Kerk Aartswoud. De opbrengst is voor het onderhoud van het kerkgebouw. Een erg gezellige avond met veilingmeester Arjan.

Sinterklaas schoentje zetten
Eén keer per jaar kunnen de jonge kinderen van Aartswoud hun schoentje zetten.
Dit wordt georganiseerd door de Stichting Kinderkermis Aartswoud in samenwerking met de IJsclub Aartswoud. Op zaterdag worden de kinderen (en ouders) met het treintje opgehaald, start 17.00 uur bij de Zuiderzeestraat. In het café mogen de kinderen hun schoen zetten en gezamenlijk een liedje zingen. De volgende dag, zondag, komt Sinterklaas in het Café.

Sinterklaas-intocht
De dag na de landelijke intocht van Sinterklaas komt de goedheiligman ook ons dorp bezoeken. Met een parade door het dorp eindigen zij in Café de Stompe Toren.

Wandel- en fietstochten

Aartswoud kent een aantal wandel- en fietstochten door de omgeving van ons dorp. Ook zijn er kano in- en uitstapplaatsen in Aartswoud.

Ouderen in beweging
In samenwerking met werkgroep OpMeer Actief Aartswoud en Sportservice West-Friesland is de seniorengym opgezet. De seniorengym is voor alle inwoners van 55+ uit Aartswoud, Gouwe en directe omgeving. Iedere dinsdagmiddag in de gymzaal naast basisschool De Dubbele Punt.

Sporten 25 +
In samenwerking met werkgroep OpMeer Actief Aartswoud en Sportservice Westfriesland is een sportgroep 25+ opgezet voor inwoners van 25 jaar en ouder. De sportgroep is voor alle inwoners van 25+ uit Aartswoud, Gouwe en directe omgeving. Elke woensdagavond van 20.30 uur tot 21.30 uur sportles in de gymzaal naast basisschool De Dubbele Punt. Er worden veel verschillende activiteiten gedaan zoals volleybal, badminton, conditietraining, basketbal en tafeltennis. Contactpersoon Margriet Brouwer 0229-582122.